h

60.000 Rotterdammers stemmen tegen de woonvisie

30 november 2016

60.000 Rotterdammers stemmen tegen de woonvisie

60.000 Rotterdammers hebben vandaag tegen de afbraak van de volkshuisvesting in stad gestemd. De SP wil al die Rotterdammers bedanken.

Helaas was de totale opkomst 16,9. Dat is onder de formeel benodigde 30 procent. 72 Procent van de mensen stemden tegen.
Desondanks is het protest van zoveel kiezers een duidelijk signaal tegen het beleid van dit college. Met dit referendum is de discussie over betaalbaar wonen op de kaart gezet. En het is volstrekt duidelijk wat de meeste Rotterdammers daar van vinden. Tegen!

SP-raadslid Querien Velter kijkt terug op een intensieve campagne: 'We willen op deze plek vooral ook al die mensen bedanken die zich de afgelopen maanden hebben ingezet voor het referendum en de tegenstem. Huurders en bewonersorganisaties, mensen uit alle gelederen van de Rotterdamse samenleving en natuurlijk ook onze eigen SP vrijwilligers. Bedankt!'

De partij betreurt het dat de opkomst van 30 procent niet gehaald is. Velter: 'Natuurlijk. Daarmee zou het signaal nog krachtiger geweest zijn. Maar ook met dit resultaat kunnen we prima door in de strijd voor goed en betaalbaar wonen voor iedereen in onze stad. We geven niet op, we laten het er niet bij zitten. En we rekenen op jullie als we straks actie gaan voeren tegen de eerste sloopplannen uit de woonvisie! We gaan door met deze strijd!'

U bent hier