h

Geweldig nieuws, extra geld voor Vreewijk!

12 augustus 2016

Geweldig nieuws, extra geld voor Vreewijk!

Foto: SP

Vandaag werd bekend dat het rijk gaat meebetalen aan de grootschalige renovatie van tuindorp Vreewijk. Hiermee lijken de  gevreesde sloopplannen definitief afgewend. Geweldig nieuws voor de bewoners, na hun de eindeloze strijd voor behoud. Wel heeft de SP-fractie nog vragen over de beoogde kwaliteit van de renovatie en gevolgen voor de huurprijzen.

Miljoenen euro's extra uit Den Haag, om de renovatie van tuindorp Vreewijk toch mogelijk te maken. Dat viel vandaag te lezen in het Algemeen Dagblad. SP-raadslid Querien Velter: 'De aanhouder wint is hier zeker op zijn plek. Bewoners hebben zolang gestreden voor het behoud van hun prachige wijk. Dat er nu eindelijk echt begonnen kan worden met de renovatie is geweldig!'

Eerder vreesde bewoners en de SP opnieuw voor sloop van een deel van het beschermd stadsgezicht, omdat de corporatie Havensteder te weinig geld zou hebben voor de beoogde renovatie.

Wel heeft de SP-fractie nog vragen over de beoogde kwaliteit van renovatie en wat de gevolgen zijn voor de huurprijzen. In het krantenartikel valt te lezen dat het om een 'minder grondige aanpak' zal gaan dan de eerdere pilot aan het Reigerpad en de Weimansweg. Hoe grondig dan wel, is dan de vraag.

Positief is het nieuws dat de corporatie een groot deel van de wijk wil behouden voor de sociale huur, maar wat precies de financiele concequenties worden voor de bewoners zal pas later duidelijk worden. Velter: 'Belangrijk is dat de wijk weer decenia dienst kan doen als unieke, betaalbare woonwijk en dat de renovatie recht doet aan het monumentale kwaliteit van het tuindorp. Wij zullen de renovatie dan ook aandachtig blijven volgen en erop toezien dat de bewoners goed worden betrokken in het proces.'

 

U bent hier