h

Campagne voor Nationaal Zorgfonds ook in Rotterdam gestart

25 juli 2016

Campagne voor Nationaal Zorgfonds ook in Rotterdam gestart

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Een Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico. Dat is wat er moet komen volgens artsen, fysiotherapeuten, andere werkenden in de zorg, ouderenorganisaties, studentenorganisaties, verschillende politieke partijen... eigenlijk iedereen die je spreekt. Want wie krijgt niet op een dag met zorg te maken? In Rotterdam gingen afgelopen donderdag de campagne van start om zo'n fonds van de grond te krijgen.

Lieke Smits, landelijk coördinator van de campagne voor het nationaal zorgfonds, trapt de campagne in Rotterdam af met een opsomming van wat er mis is met de zorg nu: de macht is verschoven van de arts en patiënt naar de zorgverzekeraars. Deze maken grote winsten die gebruikt worden voor spiegelpaleizen van hoofdkantoren, winstuitkeringen, en hoge salarissen van de top. En vlak de miljoenenverslindende reclamespotjes niet uit, bedoeld om u in november de overstap te laten maken van verzekeraar A naar B of andersom. Premiegeld, bedoeld voor de zorg, dat allemaal NIET naar de zorg gaat. En het eigen risico is niet meer dan een boete op ziek zijn. Smits: 'Tien jaar na de privatisering van de zorg is er geen reden tot feest. Het roer moet om en kan om. 70.000 mensen ondersteunen inmiddels onze roep om een Nationaal Zorgfonds en dat aantal groeit met de dag.'

Informatiebijeenkomsten

Later die avond zijn afspraken gemaakt om ook in Rotterdam de campagne, die in Rotterdam wordt getrokken door Young & United, verder uit te bouwen. Op twee dagen gaan campagnevoerders de marktbezoekers informeren over het Nationaal Zorgfonds: op zaterdag 6 augustus de Afrikaandermarkt, verzamelen om 11.00 uur voor het Klooster en op zaterdag 20 augustus op de centrummarkt vanaf 11.00 uur voor de Centrale Bibliotheek. Verder trekt de karavaan naar de braderie in Rhoon op donderdag 25 augustus. Donderdag 15 september staat in De Pauluskerk een informatie-avond op het programma.

Iedereen is welkom langs te komen op een van de bijeenkomsten. Helpen kan ook:
Onderteken het manifest via nationaalzorgfonds.nl en bestel een actiepakket om ook buren, familie en vrienden te informeren.

U bent hier