h

13.591 Handtekeningen: Het woonreferendum komt er!

24 juni 2016

13.591 Handtekeningen: Het woonreferendum komt er!

Foto: Liesbeth Hoogenboom

Eind dit jaar mogen de Rotterdammers zich buigen over de vraag of de sloop van 20.000 betaalbare woningen in de stad wel zo'n goed idee is. De jongste deelnemers van het actiecomite Woonreferendum overhandigden vanmorgen 13.591 handtekeningen aan burgemeester Aboutaleb, ruim meer dan de benodige 10.000.

10.000 handtekeningen waren er nodig om een referendum over de woonvisie van dit stadsbestuur mogelijk te maken. De afgelopen weken waren vrijwilligers dan ook kris-kras door de stad te vinden om de Rotterdammers te overtuigen van de noodzaak hiervan. Vanmorgen overhandigden de jongste deelnemers van het actiecomite Woonreferendum 13.591 krabbels aan de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Aboutaleb. Daarmee wordt het referendum een feit. De zomervakantie kan de gemeenteraad gebruiken om te bedenken welke vraag de Rotterdammers precies voorgelegd gaan krijgen bij het referendum. Dat zal dan eind november, begin december gaan plaatsvinden.

Foto: Michiel Knoops

Het referendum is een reactie van de huurdersverenigingen op de presentatie van de Woonvisie van het Rotterdams stadsbestuur begin dit jaar. Volgens deze visie zouden in Rotterdam 20.000 betaalbare woningen gesloopt moeten worden. De SP steunt de huurders. Raadslid Querien Velter: 'Je staat nu al jaren op een wachtlijst voor een betaalbare woningen, dat wordt – als de collegeplannen doorgaan – alleen maar erger. Deze Woonvisie moet wat ons betreft dan ook van tafel en ik ben ervan overtuigd dat heel veel Rotterdammers dat met ons eens zijn. Dus het is goed dat ze zich daar over mogen uitspreken.'

U bent hier