h

Wij van WC-Eend...

18 mei 2016

Wij van WC-Eend...

Foto: Arno van der Veen

Maandag 23 mei organiseert de SP in samenwerking met ROOD Rotterdam een debatavond op de campus van de Erasmus Universiteit over de toekomst van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. Dinsdagmiddag gingen de jongeren van ROOD de campus op om aandacht te vragen voor het aanstaande debat.

Met een grote 'WC-eend' in de armen gingen zij met studenten en docenten in gesprek over de staat van het wetenschappelijk onderzoek. 'Bedrijven investeren steeds meer in wetenschapelijk onderzoek, daar waar de overheid steeds meer bezuinigt. Universiteiten en onderzoekers worden hierdoor gedwongen om zich door bedrijven te laten financiëren. Dit zorgt voor een groot risico op bedrijven die uitkomsten van onderzoeken kunnen beïnvloeden in hun voordeel.', aldus ROOD woordvoerder Arno van der Veen.

Op de Erasmus Universiteit is het lastig om te ontkomen aan reclames van bedrijven in de vorm van muismatten, banners of enorme stands. Concrete voorbeelden van onderzoeken die worden beinvloed aan de Erasmus Universiteit zijn niet bekend, vandaar dat er aanstaande maandag een debat wordt gehouden met hoogleraren over of de invloed van bedrijven ook tot aan de werkkamers van de onderzoekers reikt.

Het debat zal plaatsvinden in het 'Van der Goot' gebouw (M-gebouw), waarbij de inloop om 19 uur begint. De sprekers van die avond zijn Derk Loorbach, F.A. Muller, Arjo Klamer, Vatan Hüzeir en Jasper van Dijk. De SP en ROOD nodigt iedereen van harte uit om te komen en deel te nemen aan het debat!

Wat: Debat onafhankelijkheid van de wetenschap
Waar: Van der Groot gebouw (M-Gebouw), Burgemeester Oudlaan 50
Wanneer: Maandag 23 mei, inloop 19.30 uur

Zet jezelf op aanwezig op facebook!
 

U bent hier