h

SP-er Breedveld afgezet na meningsverschil

19 april 2016

SP-er Breedveld afgezet na meningsverschil

De meerderheid van de gebiedscommissie Prins Alexander zette afgelopen donderdag Corstiaan Breedveld af als vicevoorzitter. Aanleiding voor het opzeggen van het vertrouwen in Breedveld was een verschil van mening over het onverkort toekennen van een bewonersinitiatief van de speeltuinvereniging in Kralingseveer. Breedveld vond de manier waarop een aantal leden van de gebiedscommissie dit initiatief behandelden "uiterst gênant". Dat had Breedveld niet mogen zeggen volgens een meerderheid van de commissie.

De SP-fractie in de Rotterdamse raad is erg verbaasd over deze gang van zaken in Prins Alexander en heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld. Fractievoorzitter Leo de Kleijn: "De gebiedscommissie gaat natuurlijk zelf over het aanstellen van voorzitters en vicevoorzitters, niet de raad of het college. Maar om iemand weg te sturen om een meningsverschil en zo'n opmerking vind ik buiten alle proporties. Zeker als je weet dat in alle evaluaties tot nu toe de commissie tevreden was over het werk van Corstiaan."

Wat de SP betreft gaat het hier om een principiële kwestie. Naar de mening van de SP hebben alle gekozen leden van een gebiedscommissie het recht om hun mening - al dan niet publiekelijk - te uiten over zaken die in de commissie aan de orde zijn en over het functioneren van de commissie.

De Kleijn vraagt aan het college om in gesprek te gaan met de gebiedscommissie in Prins Alexander. "Deze zaak is slecht voor de onderlinge verhoudingen in de gebiedscommissie. En dat is ook slecht voor de bewoners."

 

U bent hier