h

SP: Baas over eigen ICT

19 november 2015

SP: Baas over eigen ICT

Foto: SP / www.emaze.com

De SP heeft eerder zorgen geuit over het beleid en de gemaakte kosten van de gemeente Rotterdam als het gaat om de inkoop van ICT-diensten. De SP wil dat Rotterdam de gemeentelijke ICT onderbrengt in een coöperatie , zoals drie andere steden dat gaan doen. Daarom stelt de partij vragen aan het college hierover.

Eindhoven, Woerden en Boxtel gaan hun ICT  onderbrengen in een coöperatie (Volkskrant, 18 november). Zij doen dit om twee redenen. Allereerst om de kosten van de gemeentelijke ICT beter in de greep te krijgen. Ten tweede omdat de toegankelijkheid van de gegevens van de burgers niet afhankelijk moet zijn van de code van één leverancier, bijvoorbeeld de gemeentelijke basisadministratie of kentekenregistratie.

De SP wil dat wethouder Visser gaat onderzoeken of een dergelijke constructie ook voordeliger uit kan pakken voor Rotterdam.

 

U bent hier