h

Hofbogen: Een belofte aan Noord

21 oktober 2015

Hofbogen: Een belofte aan Noord

Foto: SP

Onlangs kwam in het nieuws dat het ProRail niet gelukt is een aannemer te vinden voor renovatie van het dak van de hofbogen. Het lukt niet om dit jaar nog van start te gaan met de werkzaamheden, waardoor de gemeente een Europese subsidie van meer dan drie ton misloopt. De SP is geschrokken van dit nieuws en vraagt, samen met de VVD, het college om uitleg.

De SP maakt zich al jaren hard voor het opknappen van de Hofbogen omdat het belangrijk is voor de ontwikkeling van Rotterdam Noord. Het verbaast de partijen dan ook dat het niet gelukt is een aannemer voor de renovatie van het dak te vinden. Ze vragen zich af wat dit betekent voor de voortgang van het project en of het Hofbogen Akkoord nu nog wel stand houdt.

SP-raadslid Querien Velter: 'De gemeente heeft zich voor 325.000 euro aan het plan verbonden. Wat ons betreft staat die afspraak nog steeds, ondanks het feit dat we geen aanspraak meer kunnen maken op de Europese subsidie.'

Het voormalige luchtspoor, tevens Rijksmonument, is eigendom van woningcorporaties Havensteder en Vestia en van ProRail. De SP ziet de Hofbogen als een sleutelproject voor de toekomst van Noord en zet zich als sinds 2013 in voor renovatie.

U bent hier