h

Er is genoeg voor iedereen op de Afrikaandermarkt

10 juni 2015

Er is genoeg voor iedereen op de Afrikaandermarkt

Foto: SP

‘Er is genoeg voor iedereen’, dat vindt de SP en daarom stond ze afgelopen zaterdag op de Afrikaandermarkt om met een ludieke quiz te testen wat de Rotterdammer weet van de groeiende ongelijkheid in Nederland. Het idee om het rijkere deel van Nederland meer belasting te vragen kon op grote steun rekenen.

Geschokt reageerden de mensen toen ze hoorden dat drie rijke Nederlanders evenveel bezitten als de helft van alle Nederlanders (8 miljoen mensen) samen. De kraskaarten met de quiz waren een goed middel om te laten zien dat de rijken steeds rijker worden en de armen steeds armer. Veel bezoekers van de markt waren het dan ook eens met het SP-voorstel voor een miljonairstaks. SP'er Riene Verburgh: ‘De 173.000 miljonairs in Nederland kunnen best iets meer bijdragen. Dat geld kunnen we dan besteden aan dingen die voor de hele samenleving van groot belang zijn, zoals de zorg en het onderwijs.’

Zaterdag 13 juni staat de SP met een kraam op de Zuiderparkdagen. Wilt u ook meehelpen bij acties voor een miljonairsbelasting? Neem dan contact op met Riene Verburgh. Meer informatie over deze actie vindt u op www.sp.nl/genoeg

U bent hier