h

Rotterdamse SP-jongeren voeren actie voor eerlijk loon

9 april 2015

Rotterdamse SP-jongeren voeren actie voor eerlijk loon

ROOD, jong in de SP voert samen met Young & United (ondersteund door FNV) actie voor het invoeren van een fatsoenlijk salaris voor jongeren. Nederland is samen met Griekenland het enige land in de EU dat een (veel) lager loon hanteert voor jongeren en daar moet verandering in komen.

Jongeren van achttien tot 23 jaar ontvangen aanzienlijk minder salaris dan hun collega's die hetzelfde werk doen. En dat terwijl jongeren ook de verantwoordelijkheid hebben voor het betalen van de huur of de ziektekostenverzekering. Ze eisen dan ook dat het 'kinderloon' voor volwassen werk wordt afgeschaft en dat de salarissen voor gelijk werk gelijk worden getrokken.

ROOD-woordvoerder Arno van der Veen: 'Op het moment dat je op je achttiende afgestudeerd bent moet je van een verminderd loon rondkomen. Dit geldt zeker bij MBO'ers die op hun 18e ook hun vervolgopleiding hebben afgerond. Voor andere studenten is er sprake van een hele hoge werkdruk door het combineren van een full-time studie, vrije tijd en werk.'

De petitie kan ondersteund worden via de Facebookpagina van Young & United. Daar staat ook het laatste nieuws over de actie.

ROOD Rotterdam berichtte er eerder over en ROOD landelijk trapte eind maart de actie af.

U bent hier