h

Noodzaak SP Hulpdienst Rotterdam Bewezen

10 maart 2015

Noodzaak SP Hulpdienst Rotterdam Bewezen

De eerste twee maanden van de Hulpdienst Rotterdam zijn niet zonder succes geweest. Enkele tientallen hulpvragen en klachten konden succesvol behandeld worden of de hulpvragers werden doorverwezen naar instanties die beter uitgerust waren om de vragen te behandelen. De telefoontjes en brieven waren zeer divers van aard; van huisuitzettingen tot mensen die compleet verdwaald raakten in de bureaucratische procedures rond uitkeringen en toeslagen. Twee onderwerpen gaven het vaakst aanleiding tot vragen of klachten: de afschaffing van de langdurigheidstoeslag en de hoogte van de afvalstoffenheffing.

 

Mensen komen in serieuze problemen nu de langdurigheidstoeslag weg valt. De, in de belachelijke woorden van wethouder Struijvenberg "luie hangmat" blijkt een zwart, diep gat te zijn. De afvalstoffenheffing blijkt ook een zware aanslag te zijn op de portemonnee van degene die het al niet te breed hebben.

Uit de klachten en vragen blijkt ook dat de SP-motie van afgelopen november niet goed uitgevoerd wordt. Volgens deze motie zouden AOW'ers onder een bepaalde inkomensgrens ontzien worden van het betalen van de afvalstoffenheffing. De werkelijkheid is dat deze grote groep Rotterdammers deze heffing toch eerst moet voorschieten, met de belofte dat het bedrag op een later moment "gecompenseerd" wordt. Dit was niet de bedoeling van de SP-motie en raadslid Josine Strörmann gaat deze gebrekkige uitvoering van de motie aan de kaak stellen in de gemeenteraad.

De Hulpdienst heeft haar bestaansrecht de afgelopen maanden meer dan bewezen. Ze is te bereiken via email en telefoon. Vermeldt duidelijk uw vraag of klacht en uw contactgegevens zodat we gelijk aan de slag kunnen gaan!

E: hulpdienst@rotterdam.sp.nl
T: 010 3400680

U bent hier