h

ROOD tegen Woningnood!

11 december 2014

ROOD tegen Woningnood!

Donderdag 11 december liet ROOD, jong in de SP, een spandoek vallen van een leeg kantoorpand aan de Westblaak. Op het spandoek staat 'Waarom woont hier niemand? 500.000 m2 leeg!'. De jongeren deden dit om de woningnood aan te kaarten.

Foto: SP

Landelijk is er een tekort van 30.000 studentenkamers en ook in Rotterdam is er een tekort aan goede en betaalbare woningen voor jongeren. Maar er is een oplossing, landelijk staat er 13 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte leeg en in Rotterdam is dat maar liefst ruim 500.000 vierkante meter. ROOD-woordvoerder Arno van der Veen: “Wie door de stad loopt ziet overal 'Te Huur' bordjes voor leegstaande kantoren hangen, terwijl er tegelijkertijd tekorten zijn aan woningen. Als we deze panden nu eens ombouwen tot betaalbare woningen is dat probleem direct opgelost.”

De bannerdrop in Rotterdam is de vierde in een reeks van bannerdrops door het land.

U bent hier