h

Problemen met woningen in Schiebroek-Zuid

24 november 2014

Problemen met woningen in Schiebroek-Zuid

De SP heeft verschillende klachten ontvangen van bewoners uit Schiebroek-Zuid over de kwaliteit van de huurwoningen. Daarom ging een groep SP-ers zondagmiddag de wijk in om aan te bellen bij bewoners van twee portiekflats in de wijk. SP-woordvoerder Piet Koole: ‘Er is de afgelopen jaren weinig onderhoud gepleegd door de woningbouwcorporatie. En er is aangekondigd dat ze dat de komende jaren ook niet gaan doen. Daarom hebben we de bewoners gevraagd naar hun ervaringen en die waren niet erg positief.’

De meeste klachten gingen over het minimale onderhoud tegenover de stijgende huurprijzen. Ieder jaar wordt de huur flink verhoogd, terwijl de bewoners daar weinig voor terug zien. SP-raadslid Querien Velter: ‘Deze klachten horen we op veel plaatsen in de stad. Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van de huur en zijn boos over het gebrek aan onderhoud aan hun woning. Daarom roep ik alle huurders die ook dit soort problemen hebben op om ons dat te laten weten. Samen kunnen we dan de strijd aan gaan voor goede woningen en betaalbare huren.’
 
Heeft u ook last van een te hoge huur of andere problemen met uw huurwoning? Laat het ons weten via www.sp.nl/huur-te-duur of stuur een email naar rotterdam@sp.nl

U bent hier