h

SP wil onderhoud van De Hofbogen

15 juli 2014

SP wil onderhoud van De Hofbogen

De SP heeft in de bespreking van de kaderbrief 2014 gepleit voor het structureel reserveren van minimaal 50.000 euro per jaar voor het onderhoud van de Hofbogen, met name de verkeersbogen en wil dat het college snel met een plan van aanpak komt. De SP is van mening dat de Hofbogen belangrijk zijn voor de ontwikkeling van Rotterdam Noord en dat er al veel te lang wordt gewacht met de renovatie van dit monument.

De SP heeft al eerder samen met D66, GroenLinks en de CU-SGP het voorstel gedaan om geld te reserveren voor de Hofbogen, onder andere voor een dakpark en de benodigde infrastructuur. De Hofbogen is een sleutelproject voor de toekomst van Noord, met name voor de Agniesebuurt en Bergpolder. Bovendien is het een rijksmonument waar zorgvuldig mee om zou moeten worden gegaan.

SP-raadslid Querien Velter: “Hoe langer we wachten met het aanpakken van de bogen, met name het dak, hoe hoger de kosten zullen gaan oplopen voor de aanpak ervan. Daarom moet er vóór de begroting van 2015 een plan en een financiële berekening komen vanuit het college voor de ontwikkeling van de Hofbogen inclusief het dak.” De gebiedscommissies Noord, Delfshaven en Centrum komen gezamenlijk met een voorstel voor een stadspark in hun gebiedsplannen met daarin een dakpark op de Hofbogen.

U bent hier