h

"Jeugdwerkloosheid en arbeidsdiscriminatie aanpakken"

12 maart 2014

"Jeugdwerkloosheid en arbeidsdiscriminatie aanpakken"

1 op de 5 Rotterdamse jongeren is werkloos. Die jeugdwerkloosheid is de hoogste van de Nederlandse steden. Onder allochtone jongeren is de werkloosheid nog hoger: iemand met een niet-Nederlandse achternaam heeft nog steeds twee keer zo weinig kans uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Dat was hét thema bij een verkiezingsdebat in Bospolder woensdagavond.

SP-raadslid en -kandidaat Josine Strörmann maakte zich sterk voor een 'jeugdwerkgarantieplan': de gemeente moet ervoor zorgen dat er meer banen en werkervaringsplekken beschikbaar komen voor jongeren, door daarvoor uitkeringsgelden in te zetten. Daarnaast moet de gemeente meer doen tegen arbeidsdiscriminatie, en zelf alleen zaken doen met bedrijven die een divers personeelsbestand hebben.

Josine Strörmann waarschuwde samen met GroenLinkser Arno Bonte voor de verkiezingsbeloften van de PvdA, zoals hun belofte om nu banen te gaan creëren. "De afgelopen vier jaar was de PvdA aan de macht. Ze hebben vier jaar de kans gehad, maar zijn er juist duizenden banen verdwenen. Wil je meer werkgelegenheid en een sociaal Rotterdam, dan kun je beter SP stemmen."

U bent hier