h

Emile Roemer in Rotterdam: Geen PvdA-korting op zorg!

13 maart 2014

Emile Roemer in Rotterdam: Geen PvdA-korting op zorg!

Op vrijdag 14 maart gaat Emile Roemer in gesprek met ouderen en thuishulpen over de zorg in Rotterdam. Dit zal plaats vinden in De Hoeksteen, de grote zaal onder de seniorenflat aan de Mombassaplaats 4-400, van 14.00 tot 15.00. De SP nodigt Rotterdammers uit hierover met Emile Roemer in gesprek te gaan.

Het wordt moeilijker om een plaatsje in een verzorgings- of verpleeghuis te krijgen. Ouderen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen maar tegelijkertijd wordt fors bezuinigd op de zorg thuis. Het kabinet wil 40 procent bezuinigen op de huishoudelijke zorg en op ondersteuning, dagbesteding en nog eens 25% op de thuiszorg. 

Rotterdam loopt hierop vooruit. PvdA wethouder Florijn heeft  al voor meer dan 25% bezuinigd op de huishoudelijke zorg. Emile Roemer wil van de cliënten en werkers in de zorg zelf horen wat de gevolgen hiervan zijn. 

Sommige Rotterdammers hebben door de bezuinigingen inmiddels tweederde minder zorg. Leefbaar Rotterdam wil zelfs nog meer bezuinigen op de zorg en wil dat de thuiszorg niks extra gaat kosten. Als het aan de PvdA ligt verdwijnen er ook nog 5000 banen in de zorg. De SP wil juist een fatsoenlijk loon voor de huidige zorgwerkers en goede thuiszorg zonder een PvdA-korting. Rotterdammers moeten alle zorg krijgen die ze nodig hebben en dat kan alleen met genoeg personeel met de juiste waardering.

 

U bent hier