h

Theo Coskun: Echt luisteren naar de bewoners in Noord!

19 februari 2014

Theo Coskun: Echt luisteren naar de bewoners in Noord!

Als het aan de SP ligt, wordt de gebiedscommissie de plek waar écht geluisterd wordt naar bewoners en dat beschikbare budgetten ook echt ten goede moeten komen aan de wijken. Dat zei lijsttrekker Theo Coskun op 13 februari tijdens het Politiek Café dat verschillende bewonersorganisaties hielden in het gebied Noord.

Theo Coskun: "De SP is een bewonerorganisatie van nature."

Bewonersorganisaties willen serieus genomen worden en ook in de toekomst financieel gesteund of gefaciliteerd worden, zo lieten ze weten. Alle partijen om zich hierbij aan te sluiten. Alleen de SP gaf hierbij aan dat wat hem betreft het geld ten goede kan komen voor heel verschillende groepen met een goed idee, niet alleen aan de traditionele bewonersorganisaties. Ook vindt de SP dat het gereserveerde geld van €700.000,= voor bewonersactiviteiten niet verkwist moet worden aan het organiseren van vergaderingen.
 
Geen spelletjes
'Luisteren naar bewoners, ook bij de totstandkoming van plannen' is het devies. "De SP is een bewonersorganisatie van nature”, zei Coskun. “We luisteren naar bewoners en gaan in een vroeg stadium naar ze toe. Maar het is de bedoeling dat straks alle gekozen leden van de gebiedscommissie zo gaan werken. In de gebiedscommissie geen plaats moet zijn voor partijpolitieke spelletjes. De commissie moet samen optrekken voor de belangen van de bewoners van Noord”, aldus Coskun.
 
Hofbogen 
Specifieke kwesties die verder nog aan de orde kwamen waren de tuinen aan de Gordelweg en herplant van gekapte bomen. Die moeten wel van van gelijke grootte zijn, zo meenden toehoorders. Bewoners krijgen als het aan de SP ligt meer inspraak over de invulling van de publieke ruimte. Groenvoorziening zoals plantenbakken, groenstroken en aan de waterkant komen waar gewenst in eigen beheer. Vragen uit de zaal kwamen ook over wat kandidaten willen met ontwikkeling van de oude Hofpleinlijn, waarover nu in de stad een akkoord is over het door de gemeente te betalen casco. “De renovatie van de Hofbogen zetten we door”, beloofde Coskun, “zo nodig met steun van de gemeente.”

U bent hier