h

Jullie staan naast de mensen

16 februari 2014

Jullie staan naast de mensen

15 Februari was de SP, zoals iedere zaterdag, present op de Visserijmarkt, om met mensen in gesprek te gaan over de verkiezingen in de stad en in Delfshaven. Zowel de lijsttrekker voor de raad Leo de Kleijn, als de lijsttrekker voor de gebiedscommissie Ineke Palm waren erbij.

Zoals eerder al was gebleken uit een recente enquete van Eenvandaag zijn mensen zeer ontevreden over het gemeentebestuur. Maar ook het kabinetbeleid kan weinig goedkeuring wegdragen. Vooral de PvdA moet het ontgelden. Mensen voelen zich belazerd, met als gevolg dat een flink aantal zelfs helemaal van stemmen denkt af te zien.

Veelgenoemd is het inkomen dat niet toeneemt, terwijl ondertussen wel de huisvestings- en zorgkosten stijgen. De zorg drukt steeds nadrukkelijker op de huishuidelijke uitgaven. Tegelijk ervaren veel mensen de bezuinigingen in de zorg, met name in de thuiszorg, waar werknemers steeds harder moeten werken terwijl tegelijkertijd meer en meer mensen in de kou komen te staan.

Positief waren mensen over de SP. 'Jullie staan naast de mensen. Jullie zie je bij alle acties,' aldus een man wiens echtgenote in de thuiszorg werkt.

U bent hier