h

SP Charlois: ‘Blijf af van het Zuiderpark!’

25 januari 2014

SP Charlois: ‘Blijf af van het Zuiderpark!’

Op 25 januari 2014 heeft de SP Charlois actie gevoerd in het Zuiderpark. Onder de slogan ‘blijf af van het Zuiderpark’ werd het gebied bij het Goereesepad uitgeroepen tot beschermd gebied. De SP Charlois protesteert hiermee tegen de voorgenomen bouw van woningen in dit gebied.

Het gebied werd afgezet met rood-wit afzetlint. SP-spandoeken werden opgehangen en om uit te leggen waarom we dit deden, werden folders uitgedeeld en werd het gesprek met bewoners aangegaan.

Veel mensen bleken nog niet op de hoogte te zijn van de plannen van de gemeente. Omwonenden maken zich zorgen over de mogelijke aantasting van het groen. Van een actieve bewoner hoorden we dat juist in dit stukje Zuiderpark zeldzame soorten planten gevonden werden, en dat er boomklevers gesignaleerd waren. Ook zijn er zorgen over de tuinen van Creatief Beheer die ook in dit gebied liggen.

Het gebied rond het Zuidplein zal de komende jaren op de schop gaan. De plannen hiervoor zijn opgesteld in het gebiedsplan Hart van Zuid. De SP is niet tegen alle plannen in Hart van Zuid, maar wel tegen het voornemen om woningen te bouwen in het Zuiderpark. De SP is hiertegen omdat hiermee een stuk openbaar groen dreigt te verdwijnen. Zelfs als er aanvankelijk geen bomen hoeven te wijken, komen ze op particuliere grond terecht. Dat betekent dat behoud van deze bomen afhankelijk wordt van of particulieren die willen behouden. Tenslotte wordt grond die nu als openbaar gebied geldt, onttrokken aan de gemeenschap en omgezet in privé -bezit.

Met deze actie doet de SP Charlois de aftrap voor de campagne, voor de verkiezingen van gemeenteraad en gebiedscommissie op 19 maart.

Meer weten over de kandidaten en speerpunten van de SP in Charlois: rotterdam.sp.nl/charlois

 

U bent hier