h

230 euro voor de Voedselbank dankzij actie SP Charlois

22 januari 2014

230 euro voor de Voedselbank dankzij actie SP Charlois

Al drie jaar op rij wordt tijdens het jaarlijkse diner voor deelgemeenteraadsleden in Chalois geld opgehaald voor de Voedselbank. Leo Smits, deelgemeenteraadslid voor de SP, is de initiatiefnemer van deze traditie. Tijdens het laatste diner eind vorig jaar werd een recordbedrag van € 230 bijeen gebracht dankzij griffier Paul van den Eijnden die ‘fysiek’ met de pet rond ging. Leo en Paul overhandigden de donatie afgelopen maandag aan Annelies Brans van de Voedselbank. 
 
“Fantastisch”, reageerde Annelies bij het in ontvangst nemen van de donatie. “Daar zijn wij echt heel blij nee. Nee, wij gaan daar geen voedsel voor kopen. Dat doen we in principe niet, voedsel wordt kosteloos ingezameld. Ieder uitdeelpunt heeft wel een wensenlijstje en aan de hand daarvan wordt dat bedrag besteed met speciale aandacht voor Charlois”.  
 
Leo Smits: “Opkomen voor zwakkeren in de samenleving is mijn persoonlijk drijfveer. Ik vind dat wij als deelraadsleden best iets terug mogen doen voor het diner dat we ieder jaar gratis aangeboden krijgen. Ik ben blij dat we weer een mooi bedrag bij elkaar hebben gekregen. Ik hoop natuurlijk dat deze traditie voortgezet gaat worden door de gebiedscommissie".

U bent hier