h

Zwart Janstraat blij met eerste stap

20 december 2013

Zwart Janstraat blij met eerste stap

Ondernemers van de Zwart Janstraat en Noordmolenstraat voerde afgelopen weken samen met de SP actie. De petitie 'Zwart Janstraat geen Spookstraat' werd aangeboden bij de deelgemeente en een week later is eerste stap gezet: De kerstverlichting hangt en komend half jaar zal parkeren op koopavonden gratis zijn. De SP feliciteerde de ondernemers met hun succes, maar er moet meer gebeuren: 'Stop en Shop'-parkeren terug en een plan van aanpak voor de leegstand en verloedering zijn nodig!

Afgelopen week boden ondernemers de petitie aan bij de deelgemeente: 1000 handtekeningen in 10 dagen van ondernemers, bewoners en bezoekers van de Noorderboulevard. Belangrijkste punt voor veel van de ondertekenaars is het parkeerbeleid. De ondernemers en hun klanten zijn ziek van het kentekenparkeren en willen zo snel mogelijk af van dit systeem. 'Klanten worden op deze manier weggejaagd'.

Helaas wil het college en VVD wethouder nog niet af van de mislukte proef met het kentekenparkeren. Wel willen ze de ondernemers tegemoet komen en zal komend half jaar -vanaf begin januari- parkeren op koopavonden gratis zijn en wordt onderzocht worden of 'Stop en Shop'-parkeren heringevoerd kan worden in lokale winkelstraten. De ondernemers zijn blij met deze eerste stap, maar zeker niet van plan om het hier bij te laten zitten.

Ook volgens de SP is dit niet voldoende, enkel een doekje voor het bloeden van de VVD. Het parkeerbeleid in de Zwart Jan- en Noordmolenstraat moet zo snel mogelijk aangepast worden, 'Stop en Shop' terug in combinatie met het weer aantrekkelijk maken van de straat en aanpakken van leegstand en verloedering. De deelgemeente zal op donderdag 23 januari hierover verder vergaderen.

U bent hier