h

Bewoners Puttershoek nog steeds in de kou

26 december 2013

Bewoners Puttershoek nog steeds in de kou

Inwoners van de Puttershoekse 'Wijk van je leven' zitten nog steeds in de kou vanwege een slecht werkend verwarmingssysteem. Al twee jaar voert de SP actie. Met succes, want eindelijk heeft verhuurder HW Wonen beloofd een vergoeding te betalen voor de te hoge stookkosten van de afgelopen jaren.
 
Afgelopen week bezocht de ombudsman van Omroep MAX de 'Wijk van je leven' in Puttershoek om polshoogte te nemen bij de veelal oudere inwoners die al jaren in de kou zitten. Het verwarmingssysteem is niet goed aangelegd waardoor de huizen niet warm te stoken zijn en mensen hoge kosten maken. Sinds november krijgen bewoners een vergoeding voor elektrische verwarming van 2,50 euro per dag, maar nog steeds zijn de huizen niet warm te krijgen. 
 
Na een bezoek van de ombudsman van Omroep MAX kwam directeur Pluimen van HW Wonen met een aantal mooie beloftes. Bewoners krijgen een vergoeding voor de torenhoge stookkosten en vastrecht van de afgelopen jaren en mensen die willen verhuizen krijgen een verhuisvergoeding. Een stap in de goede richting, maar de verwarmingsproblemen zijn hiermee niet opgelost. De SP gaat door met actievoeren totdat alle inwoners van de 'Wijk van je leven' er warmpjes bijzitten. 
 

U bent hier