h

Bewoners 'Wijk van je Leven' in de kou

17 november 2013

Bewoners 'Wijk van je Leven' in de kou

In de Wijk van je Leven in Puttershoek betalen huurders al jaren veel geld om in de kou te mogen zitten. Het aardwarmtesysteem waarmee de woningen verwarmd wordt werkt niet.

Verhuurder Hoeksche Waard Wonen beloofde de bewoners van de Wijk van je leven in Puttershoek lage stookkosten in ruil voor een iets hogere huur. Maar omdat het aardwarmtesysteem niet goed werkt hebben huurders torenhoge verwarmingskosten.

Het vastrecht voor het gebruik van het systeem is 529 euro per jaar en de huurders zijn verplicht warmte af te nemen bij Nuon. Er zijn huurders die 165 per maand betalen alleen voor verwarming, de kosten voor elektriciteit komen daar nog bij. En dan zitten ze vaak nog in de kou.

Bovendien blijkt dat de buizen die in de straat liggen niet goed zijn aangelegd en lek zijn; de straat ligt al enkele maanden open. En als klap op de vuurpijl staat er nu een grote aanhanger met een noodvoorziening om Schaduwrijk, Winterplein, Zomerplein, Lentepad en de Maarten Bollesteeg te verwarmen en van warm water te voorzien. Deze noodvoorziening gaat 's avonds om 23.00 uur uit en 's morgens tussen 7.00 en 8.00 uur weer aan. Geen fijn nieuws voor mensen die laat naar bed gaan.

Een aantal huurders heeft de SP ingeschakeld om te bemiddelen met HW Wonen, de verhuurder. De huurders zijn het zat om alleen maar te praten de verhuurder en steeds meer te betalen voor een systeem dat niet werkt.

Op 18 november volgt er weer een gesprek met HW Wonen, maar de huurders vinden dat er lang genoeg gepraat is en vinden dat er nu echt actie ondernomen moet worden.

U bent hier