h

SP lanceert programma verkiezingen: Het kan beter!

24 november 2013

SP lanceert programma verkiezingen: Het kan beter!

Vandaag stelde de ledenvergadering van de SP Rotterdam het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraads-verkiezing op 19 maart 2014 vast. In het programma met de titel 'Het kan Beter!' wordt beschreven hoe 610.000 Rotterdammers weer de baas kunnen worden in hun eigen stad. De SP Rotterdam gaat de strijd aan met de bezuinigingen uit Den Haag en accepteert geen verdere afbraak van de stad.

Leo de Kleijn, lijsttrekker voor de SP in Rotterdam: “De stad is van ons allemaal! Niet van de bestuurders en managers die denken alles vanuit hun ivoren toren te kunnen bepalen. Er zit zoveel kracht in de ideeën en initiatieven van Rotterdammers, samen maken we de stad beter! Er moet een einde komen aan het afbraakbeleid van de huidige regeringspartijen VVD en PvdA. De SP is het enige linkse alternatief”.

De SP gaat de strijd aan met de kabinetsmaatregelen en accepteert niet klakkeloos dat er nog meer bezuinigd gaat worden op de stad en haar inwoners. Een college met SP-wethouders komt op voor de inwoners van haar stad. Veel Rotterdammers lijden nu al onder een tekort aan inkomen, schulden, werkloosheid en steeds slechtere zorg en onderwijs. Voor hen kan het simpelweg niet met nog minder. De SP wil daarom dat we alle Rotterdammers op een sociaal minimum compenseren voor koopkrachtdalingen als gevolg van nieuwe bezuinigingen uit Den Haag.

De SP kiest voor meer werk: het stimuleren van de wijkeconomie en het energiezuiniger maken van tienduizenden woningen levert banen op. Daarnaast creëert de SP vierduizend extra banen op bijvoorbeeld scholen en in wijkonderhoud. Dit wordt gefinancierd uit vrijkomende uitkeringsgelden. De Kleijn: “Dit zijn echte banen met perspectief en een fatsoenlijk salaris. Wat de SP betreft komt er zo snel mogelijk een einde aan de door PvdA-wethouder Florijn ingevoerde 'dwangarbeid' met behoud van uitkering. Prima als mensen met een uitkering vrijwilligerswerk doen maar dan wel echt vrijwillig!”

De SP staat voor een zorgzame en sociale stad en kiest ervoor om rijke Rotterdammers en grote bedrijven zoals het Havenbedrijf meer te laten bijdragen om essentiële voorzieningen overeind te houden. De SP garandeert goede jeugdzorg, ouderenzorg en sociale zekerheid voor alle Rotterdammers. De Kleijn: “Een solidaire stad staat of valt bij goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, zorg, welzijn, cultuur en sport. Het is een politieke keuze die voorzieningen af te breken of te stimuleren, ook in crisistijd”.

Rotterdam wordt een duurzame stad. Woningen en kantoren worden energiezuiniger gemaakt. Dat is goed voor het milieu, de portemonnee van bewoners en de werkgelegenheid in de bouw. Openbaar vervoer, fietsers en voetgangers krijgen voorrang, auto's en vrachtwagen horen niet thuis in de binnenstad. Goede initiatieven om de stad te vergroenen en te verduurzamen krijgen alle ruimte.

Leo de Kleijn: “De voorstellen van de SP zijn een forse breuk met het beleid van de heersende partijen in zowel de stad als Den Haag. De SP gaat niet door op de weg die door PvdA en VVD is ingeslagen maar kiest radicaal voor een andere, socialere en eerlijkere koers. Het kan, het moet en het zal beter!”

De ledenvergadering stemde ook in met de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen en ging akkoord met deelname aan de gebiedscommissies in Charlois, Feyenoord en Noord. Over de overige gebiedscommissies wordt op een ledenvergadering in januari gestemd.

Download hier het volledige verkiezingsprogramma Het kan beter!

 

 

U bent hier