h

'Jullie hebben toch hart voor je cliënten'

17 juli 2013

'Jullie hebben toch hart voor je cliënten'

Dinsdagmiddag hebben ruim 70 huishoudelijk verzorgenden een eisenpakket met tien eisen afgeleverd bij werkgever Aafje. Ze eisen fatsoenlijk werk, fatsoenlijk loon en uitvoeren van de CAO. Aafje krijgt vijf werkdagen om te reageren op het eisenpakket.

De directeur van Aafje, mevrouw van Son, die klaar stond met koffie en koekjes kreeg de wind van voren over de uitholling van het werk en de de vermindering van loon met 20 procent. 'Het is geen simpel werk, ik werk bijvoorbeeld met verslaafden.'
'Mensen vragen aandacht, ik kan toch niet zeggen, sorry ik kom alleen het huis schoonmaken en dan ga ik weer.'
'Als wij niet signaleren, wie doet het dan, dan vinden we straks mensen uitgedroogd.'
'Met dit loon kunnen we naar de voedselbank.'
Mevrouw van Son legde nog eens uit wat van je werd verwacht en dat je de rest er gewoon bij deed zoals signaleren. 'Jullie hebben toch hart voor je cliënten.'
De medewerkers lieten de koffie en koekjes voor wat het was. Aafje krijgt vijf werkdagen om te reageren op het eisenpakket.

De wereld verandert
'Jullie willen en je uren en je loon houden, maar de wereld verandert en we moeten bezuinigen, probeerde mevrouw van Son duidelijk te maken. 'Maar niet over de rug van de cliënten, jullie hadden met ons in verzet moeten gaan tegen de bezuinigingen van de gemeenten', vonden de actievoerders.

De vele meldingen bij de SP en de actiegroep Wijzijndethuiszorg over de problemen met de nieuwe thuiszorg, zijn vorige week donderdag in een rapport aan de raad aangeboden. Op vrijdag is een gesprek geweest tussen de wethouder en een delegatie van actiegroep en SP. De wethouder gaat deze zomer een evaluatie opstellen en zal daarbij alle punten van het rapport onderzoeken en met mogelijke interventies komen. In september komt er een raadsdebat over de evaluatie.

Meldpunt SP
Blijf melden! Alles wat mis gaat en alle gevolgen van het nieuwe beleid. Zowel voor cliënten als huishoudelijk verzorgenden. klik hier voor het Meldpunt Thuiszorg of bel met onze hulpdienst (010) 340 06 80 en spreek in melding thuiszorg, dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Zie ook: Honderden klachten over thuiszorg

U bent hier