h

SP stelt vragen over druk op Jongerenraad rapport Prostitutie 2.0

25 maart 2013

SP stelt vragen over druk op Jongerenraad rapport Prostitutie 2.0

Ambtenaren van de gemeente Rotterdam hebben mogelijk vertegenwoordigers van de Rotterdamse Jongerenraad (RJR) onder druk gezet om een rapport uit te stellen en aan te passen. De SP-fractie heeft daarom met Leefbaar Rotterdam en Groenlinks schriftelijke vragen gesteld. De SP wil zo snel mogelijk opheldering en afspraken om de onafhankelijkheid van de RJR in de toekomst te waarborgen.

Leo de KleijnHet rapport ‘Prostitutie 2.0’ ging over de vervaagde seksuele moraal onder Rotterdamse jongeren. De partijen willen weten wat de laatste dagen rond publicatie ambtelijk is gebeurd in de contacten tussen de gemeente en vertegenwoordigers van de RJR en of het klopt dat er expliciet is afgesproken dat het rapport pas na goedkeuring door de gemeente gepubliceerd mocht worden. Ook wordt gevraagd om een geanonimiseerde versie van de emailwisseling hierover.

In de door de raad aangehaalde ‘Verordening Rotterdamse Jongeren Raad 1999' wordt, in tegenstelling tot wat het College beweert, met geen woord gesproken over het voor publicatie voorleggen van adviezen aan het College. Waar staat dan wel dat het ‘goed gebruik’ zou zijn dat de RJR adviezen voor publicatie voorlegt aan de vakwethouder van het College? En hoe gaan we om met toekomstige publicaties van de RJR? Dit vragen de partijen zich af.

Tenslotte hadden de SP, Leefbaar en Groenlinks vragen over het ANP-bericht op 24 maart, waarin staat dat een ambtenaar van de gemeente Rotterdam de jongeren te kennen heeft gegeven dat ze naar buiten moesten brengen dat er géén sprake is geweest van politieke druk.

SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn:''Wethouder De Jonge wilde de zaak tijdens de raadsvergadering angstvallig klein houden, daarom stellen wij nu vragen om het tot op de bodem uit te zoeken.''

U bent hier