h

25.000 handtekeningen voor Havenmuseum

17 oktober 2012

25.000 handtekeningen voor Havenmuseum

Meer dan 25.000 handtekeningen voor het behoud van het Havenmuseum zijn woensdag overhandigd aan de commissie JOCS (cultuur).

Natuurlijk was commissielid namens de SP Josine Strörmann ook aanwezig en nam een deel van de meer dan 25.000 handtekeningen in ontvangst. De SP ondersteunt de acties van het Havenmuseum al vanaf het eerste uur. De subsidie voor het Havenmuseum werd gehalveerd in het advies van de RRKC en in het cultuurplan kreeg het er wel iets bij maar lang niet genoeg om zelfstandig te overleven.

In het huidige plan wordt het Havenmuseum opgeslokt door het Maritiem Museum. ''En dat is geen goed idee, want het Havenmuseum is meer dan de buitencollectie met prachtige schepen. Het gaat ook om de kennis over de boten, de historie van de haven en niet te vergeten het personeel, onder wie veel bevlogen ID'ers en tweehonderd vrijwilligers.'' Strörmann vertelde dat het wel heel moeilijk gaat worden maar altijd haar best zal blijven doen voor het behoud van het Havenmuseum.

Smoel van Rotterdam
Samen in hetzelfde schuitje

U bent hier