h

Onrust en onlust rond huishoudelijke verzorging

5 september 2012

Onrust en onlust rond huishoudelijke verzorging

De SP wil morgenmiddag in de raadsvergadering het college een aantal vragen stellen over de nieuwe aanbesteding voor de huishoudelijke verzorging. Vele thuiszorgmedewerkers en hun cliënten maken zich enorm zorgen. De SP begrijpt dat het college wil bezuinigen, maar wat de SP betreft niet op zorg. Josine Strörmann, SP-raadslid: "Stop liever met het verbouwen van de fractiekamers van de politieke partijen op het stadhuis; dat scheelt weer anderhalf miljoen euro..."

Wij zijn de thuiszorg RotterdamActiecomite "Wij zijn de thuiszorg Rotterdam" tijdens een actie voor het stadhuis

Vele thuiszorgwerkers en hun cliënten maken zich enorm zorgen. Over hun baan; werken ze dadelijk nog voor hun oude klantjes, en hebben ze nog hun oude salaris? Mocht hun baas de aanbesteding niet winnen, krijgen ze dan een baan bij de werkgever die de aanbesteding wint? De klanten van de thuiszorg vragen zich af of er nog wel voldoende geld is voor hun zorg, en hoe ze het gaan redden met maar twee uur huishoudelijke zorg.

Het actiecomité WijzijndethuiszorgRotterdam heeft al vele duizenden handtekeningen verzameld voor het behoud van thuiszorg met kwaliteit. Dat zijn een hoop ongeruste Rotterdammers en de SP deelt hun zorgen volkomen. Wat de SP betreft draaien we een aantal verkeerde beslissingen terug en gaan we zorgen voor de mensen in de zorg. Een fatsoenlijk salaris en dus een fatsoenlijk tarief van de gemeente, een goede verhouding tussen zware en lichte HV en zorgen voor het overnemen van personeel.

U bent hier