h

A13/A16: niet zien, horen en ruiken

20 februari 2012

A13/A16: niet zien, horen en ruiken

Afgelopen zaterdag demonstreerden honderden mensen tegen het plan van minister Schulz voor de aanleg van de A13/A16. Fractievoorzitter Leo de Kleijn sprak de demonstratie toe: "Dit plan verplaatst de problemen van Overschie naar Ommoord, Schiebroek en het Lage Bergse Bos. En dat allemaal voor meer dan een miljard euro. Zo willen we deze weg zeker niet!"

Leo de Kleijn bij actie A13/A16
De Rotterdamse gemeenteraad nam twee jaar geleden unaniem een motie aan over de A13/16: als de weg aangelegd wordt willen we die niet zien, horen en ruiken. Rotterdam wil dat de weg volledig ondertunneld wordt en dat de milieu en herrie problemen waar bewoners van Overschie nu last hebben niet op het bordje terecht komen van bewoners in Ommoord.

Het plan van minister Schulz staat daar volgens de SP haaks op. Er komt een tunnel op maaiveld door het Bergse Bos, waardoor een deel van het bos voor vele jaren een bouwput dreigt te worden. Bovendien zorgt de passage tussen de Rotte en het Terbregseplein bij Ommoord voor veel herrie en fijnstof.

U bent hier