h

Buurten op het Lloydkwartier 55+

18 januari 2012

Buurten op het Lloydkwartier 55+

De SP-fractie ging afgelopen maandag buurten op het Lloydkwartier in Delfshaven. Bij de bewonerscommissie Aert van Nes bij de mensen thuis in de levensloopbestendige (55+) woningen aan de Sint Jobskade. Hoe levensloopbestendig wonen zij nog?

De bewoners van de 55+woningen zijn het beu. Na twee en een half jaar aan de bel trekken bij de woningcorporatie, deelgemeente en wethouder Baljeu, zijn ze nog geen steek verder. De SP kwam poolshoogte nemen.

Onbestendig?

Bewoners zijn naar het complex gelokt onder de noemer 'levensloopbestendig', hier zouden oudere mensen rustig met alle nodige faciliteiten en leeftijdsgenoten de rest van hun leven kunnen blijven wonen. Die 'levensloopbestendigheid' blijkt dus niet zo bestendig als het aan Havensteder en de deelgemeente ligt, aldus de bewoners.

Op bezoek bij bewonerscommissie Aert van Nes De SP-fractie op bezoek bij bewoner Piet Thoonsen thuis in het 55+ complex aan de Sint Jobskade

De omgeving zou verkeersveilig ingericht worden, daar is nog niets van gekomen. Auto's rijden de bewoners van de sokken en de in- en uitrit van de parkeergarage is onveilig, geen zicht. Verkeersplannen genoeg van de deelgemeente, maar er wordt niets ondernomen. Het Humanitas-restaurant onder het complex is inmiddels verdwenen en een Chinees restaurant is er voor in de plaats gekomen, zonder inspraak van de bewoners.

Scootmobiels niet gewenst

Genoeg ruimte voor scootmobielsOok zijn, in de loop van de jaren, de beste huurappartementen aan jonge gezinnen verkocht. Dat kan volgens de bewoners nooit de bedoeling zijn van een 55+complex. Dat veroorzaakt geluidsoverlast terwijl ouderen hier voor de rust zijn komen wonen. Ook kunnen de nieuwe bewoners gewoon buiten de parkeergarage parkeren terwijl huurders van het complex verplicht 100 euro moesten betalen voor een plekje in de parkeergarage. De VVE van de kopers ergert zich aan de scootmobiels op de brede gangen van het complex en dreigt met brandveiligheidsvoorschriften en wil dat de oudjes hun mobiel in hun eigen appartementje plaatsen of zelfs beneden in de garage. Vooralsnog staat er niets zwart op wit van de brandweer.

De oudere bewoners worden van het kastje naar de muur gestuurd en lopen keihard tegen de muren op van woningcorporatie, deelgemeente en gemeente. SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn zal wethouder Baljeu (verkeer) aan haar jasje trekken over de gang van zaken rondom het parkeerbeleid. Ook neemt de SP-fractie contact op met Havensteder om samen met hen en de bewoners rond de tafel te zitten en, wat de SP betreft, alle problemen 1 voor 1 op te lossen.

U bent hier