h

De Mathenesserweg-flats willen onderhoud!

6 december 2011

De Mathenesserweg-flats willen onderhoud!

De bewoners van de drie flats aan de Mathenesserweg zijn het zat. Ze proberen al jaren duidelijk te maken aan hun verhuurder Havensteder dat hun woningen onderhoud behoeven, maar tot op heden wordt daar weinig gehoor aan gegeven.
Met hulp van de SP in Delfshaven konden de bewoners vandaag eindelijk in gesprek met de regio-directeur van de corporatie.

Mathenesserwegflats_overhandiging
Bewoonsters Bridgette en Rute met de brief ter overhandiging

De flats aan de Mathenesserweg, in de wijk Tussendijken, zijn ernstig verouderd: scheuren in de muren, wateroverlast bij regen, oude geisers zonder rookafvoer en vocht en schimmel zijn de meest voorkomende klachten.

“Vraag niet hoe, maar afgelopen zomer hebben ze de buitenkant opnieuw laten schilderen. Dit terwijl wij al jaren aangeven dat de problemen binnenshuis zitten, daar wonen we namelijk!” vertelt een bewoonster van een van de flats.

Mathenesserwegflats_fotos
Fotocollage van de gebreken die aan Havensteder werd aangeboden

Toen de SP in Delfshaven een aantal maanden geleden een algemeen onderzoek hield naar het onderhoud van huurwoningen, was ook zij geschokt over de slechte staat van onderhoud aan de Mathenesserweg.

Querien Velter, coördinator van de SP in Delfshaven: “Er wonen gezinnen met drie kinderen waar de slaapkamers onder de schimmel zitten, dit is niet alleen lelijk het is ook nog eens vreselijk ongezond! Je kan de buitenkant schilderen dan lijkt het weer wat van de straat gezien, maar de scheuren, vocht en schimmel blijven. De bewoners hebben weinig aan deze aanpak, hun problemen verergeren met de dag.”

Mathenesserwegflats_overleg
Bewoners in gesprek met Tanja Morsheim, directeur Zuid-West

Na inspanning van de huurders met ondersteuning van de SP zijn ze vandaag uitgenodigd door de directeur Zuid-West, Tanja Morsheim, om te komen praten op het kantoor van Havensteder aan de Spanjaardstraat.
Zo'n 12 bewoners hebben hier uitgebreid verteld over hun klachten en hebben gezamenlijk de brief die nog zo'n tachtig andere huishoudens tekenende overhandigd.

De regio-directeur heeft tijdens het gesprek toegezegd serieus naar de klachten te gaan kijken en op korte termijn met een reactie te komen. De bewoners hopen dat dit snel zal leiden tot grondig onderhoud van hun woningen.

Kerngroep Delfshaven: Actie onderhoud huurwoning

U bent hier