h

Eerste meters solidariteitsketting binnen

8 augustus 2011

Eerste meters solidariteitsketting binnen

Zaterdag op de Visserijmarkt is gestart met de campagne tegen het kabinetsbeleid en de ketting van solidariteit. Deze ketting bestaat uit werkhandschoenen met handtekeningen tegen dit asociale beleid, vaak vergezeld met een boodschap richting Rutte, zoals: ‘kabinet Rutte oprotte’.

Werkhandschoenen met een boodschapWerkhandschoenen met een boodschap

Veel marktbezoekers deden mee met de actie. Al snel kwamen veel verhalen los. Over het onderwijs, de zorg, de ouderen en pensioenen. Een apothekersassistente verzuchtte dat ze de hele dag mensen moest uitleggen dat en waarom ze moeten bijbetalen. Steeds meer mensen laten hun pillen staan. Een ander vroeg zich af waarom ouderen in een verzorgingshuis voor van alles en nog wat zelf moeten betalen, zelfs voor een koekje bij de koffie. Een jongen met een t-shirt 'te gek om los te lopen'(van de GGZ-acties) nam een hele stapel handschoenen mee voor zijn instelling. Een mevrouw achter een rollator maakt zich grote zorgen, volgens haar werden de bezuinigingen steeds meer het gesprek van de dag.

Bij de SP-bakfiets op de Visserijmarkt waren de bezuinigingen in elk geval het gesprek van de markt. Hoe moet dat aflopen en waar gaat dit allemaal
op uitkomen? Waarom komt het allemaal neer op de mensen die het helemaal niet kunnen missen? Waarom moeten de rijken niet meer betalen?
Er gingen veel boodschappen richting kabinet Rutte. ‘De ministers moeten ook eens op zichzelf bezuinigen.’ ‘Beter luisteren naar de mensen.’ ‘Geen bezuinigingen op zorg en onderwijs.’ Of gewoon op z'n Rotterdams: 'kabinet Rutte oprotte'.

U bent hier