h

Sloop sporthal Asterlo pas als vervanging af is

29 juli 2011

Sloop sporthal Asterlo pas als vervanging af is

Actieve vrijwilligers van de SP in Charlois hebben een paar jaar geleden met succes actie gevoerd en gestreden voor het behoud van de sporthal Asterlo in Zuidwijk. Het Rotterdams stadsbestuur heeft nu besloten de hal op 1 juli 2013 te sluiten, terwijl het onduidelijk is of een nieuw te bouwen sporthal aan de Motorstraat op tijd klaar is. De SP is teleurgesteld.

Sporthal Asterlo is wel toe aan een forse onderhoudsbeurt en misschien kan er beter een nieuwe hal komen.
Van de SP mag slopen dus wel maar pas als er een aanvaardbaar en betaalbaar alternatief voor
deze accomodatie klaar is. De SP vindt de sloop van de hal in 2013, om plaats te maken voor dure woningen en een grote supermarkt, dan ook voorbarig. SP-fractievoorzitter in Charlois Leo Smits: "Als alternatief wordt een sporthal geboden aan de Motorstraat, op de grens van Feijenoord en Charlois, maar die is nog niet af. En het is maar de vraag of die op tijd gebruiksklaar zal zijn."

Voor de SP stonden en staan de belangen van de (wedstrijd)sporters en andere gebruikers van de sporthal voorop. Zo trainen er bijvoorbeeld de mensen met een beperking, verenigd in de RIS. Zij mogen niet het slachtoffer worden van het sloopbeleid van dit college. De SP verwacht dan ook dat de nieuw te bouwen sporthal toegankelijk is, aan alle eisen voldoet die gesteld worden aan in competitieverband te spelen wedstrijden en betaalbaar voor alle gebruikers is. Smits: "Mocht dat niet het geval zijn, dan gaan onze spandoeken zo weer de kast uit."

Verzet tegen sluiting sporthal Asterlo 17-03-2009
Sporters met een beperking in de knel? 22-01-2009

U bent hier