h

Sporters met een beperking in de knel?

22 januari 2009

Sporters met een beperking in de knel?

Mensen met een beperking, verenigd in de RIS sporten al jarenlang naar volle tevredenheid in sporthal Asterlo. Op 1 april wordt deze hal echter gesloopt, zonder dat er voor vervangende accommodatie is gezorgd. SP-raadslid Josine Strörmann kaartte dit probleem vanmiddag aan in de raad en kreeg de toezegging van wethouder Kriens dat deze snel voor een oplossing zou gaan zorgen.

fitness

De RIS, 322 leden groot, trok op 15 december vorig jaar zelf al aan de bel bij deelgemeente Charlois. Deze beloofde snel een onderzoek in te stellen naar een nieuwe goede locatie. Ook ging er een brief naar wethouder Bolsius om hem op het probleem te attenderen. Tot op heden had de RIS nog niets vernomen.

Er is een tijdelijke oplossing gevonden in en verbouwde gymzaal van de brede school aan het Scheringplein maar die locatie is verre van ideaal. Er is te weinig ruimte en tijden om te sporten, er is de helft minder ruimte en de huurprijs is daardoor verdubbeld.

Een oplossing die steeds genoemd wordt door S & R zijn zowel de oude als de nieuwe Topsporthallen. In de huidige topsporthal heeft de RIS jaren geleden al gesport. Ze zijn daarmee gestopt omdat er sowieso maar een uur per week beschikbaar was. De huurprijs was dertig euro hoger dan de huidige huur en als er een topsportevenement was werd hun training geregeld afgezegd.

Strörmann: "Een echt alternatief lijkt dus bijzonder moeilijk te vinden, dus het beste zou zijn als de Asterlo-sporthal niet gesloopt hoeft te worden. Dat zou ook de andere verenigingen in de buurt uit de brand helpen. Evengoed beloofde de wethouder een alternatief."

U bent hier