h

Breed Rotterdams steuncomité gaat verzet mobiliseren

31 juli 2011

Breed Rotterdams steuncomité gaat verzet mobiliseren

De boosheid over de maatregelen van het kabinet-Rutte neemt snel toe. Ook in Rotterdam. In juli zochten Rotterdamse linkse partijen, vakbonden, maatschappelijke organisaties en patiëntenbewegingen elkaar op tijdens twee bijeenkomsten. Daar bleek dat iedereen door heeft dat het verzet gebundeld moet worden.

Actievergadering in Migrantenkerk Katendrecht.
Actievergadering in Migrantenkerk Katendrecht

Op 21 juli is een breed solidariteitscomité opgericht met zo’n 25 organisaties. Kunstenaars, vakbondsmensen, politici en mensen uit de sociale en patiëntenbeweging hebben besloten de handen ineen te slaan om de bezuinigingsplannen van Rutte tegen te houden. Stop de uitverkoop van de beschaving!

Het comité bereidt acties voor, zoals een ‘solidariteitsplein’ op de zaterdag voor Prinsjesdag, een actiecafé op vrijdagen na werktijd en een bestorming via (sociale) media om de mensen wakker te schudden. Natuurlijk zullen we in Rotterdam ook mobiliseren voor de landelijke acties rond Prinsjesdag en in het najaar.

We moeten samen opstaan en massaal nee zeggen. Wij zoeken mensen die ons willen helpen daarbij. Meld u aan bij rotterdam@sp.nl

U bent hier