h

Ambassadeur Oude Westen komt poolshoogte nemen

16 juni 2011

Ambassadeur Oude Westen komt poolshoogte nemen

Europarlementariër en ambassadeur van het Oude Westen, Dennis de Jong (SP), komt poolshoogte nemen. Maandag 20 juni gaat hij een dagje in gesprek met bewoners en gaat hij buurten bij organisaties en ondernemers. Samen met de Rotterdamse raadsleden. Om bij te praten over het wonen en ondernemen in de wijk en over de toekomst van deze oer-Rotterdamse buurt. Vanaf 20.00 uur is er een openbare avond voor alle bewoners in het CBK-gebouw aan de Nieuwe Binnenweg 75. De kersverse wethouder Florijn is ook aanwezig tijdens de bijeenkomst om kennis te maken met de bewoners.

Ambassadeur
Ddj Dennis de Jong woont zelf in het Oude Westen en is betrokken met de buurt en zijn bewoners. Verschillende Nederlandse politici hebben een buurt geadopteerd om zo de bewoners de aandacht te geven die ze nodig hebben. De Jong koos voor de buurt waar hij zelf het meest thuis is. De Jong legt verslag af bij burgemeester Aboutaleb. De burgemeester heeft Dennis de Jong ook erkend als ambassadeur van het Oude Westen.

Sloopplannen
En er staat nogal wat te gebeuren. Sommige karakteristieke straten van Oude Westen gaan op de schop. Prachtig dat te oude woningen vernieuwd en opgeknapt worden maar gebeurt dat dan wel voor de huidige bewoners? Blijven de nieuwe woningen betaalbaar voor hen? Of zijn misschien 'dure' bewoners beter voor de buurt, zoals sommigen beweren.

Kleine ondernemers
Ook het gebied rondom het Centraal Station moet er aan geloven, met een ondergrondse parkeergarage op het Kruisplein. Het wordt mooi en iedereen wandelt straks zo het Oude Westen binnen. Dan zou het toch mooi zijn als ondernemers het zo gezellig konden maken dat Rotterdammers en bezoekers voor een boodschap, een hapje en een drankje blijven hangen. Wordt de kleine ondernemer eigenlijk wel iets gevraagd? Hoe moeilijk of makkelijk wordt het horeca ondernemers en winkeliers gemaakt?

Voorzieningen
Last but not least: de voorzieningen in het Oude Westen. Wat is ervan over? Nu zit bijvoorbeeld de wijkbibliotheek op de schopstoel. Wat vinden de bewoners hiervan?

De Jong: "Maar het gaat de hele dag natuurlijk ook over de Europese politiek, die vaak meer invloed heeft op het leven in de wijk dan wordt gedacht''. Dennis de Jong hoort graag de laatste stand van zaken van de Oude Westenaren zelf en nodigt hen van harte uit hun verhaal te doen. Kennis van zaken moet tenslotte omgezet worden in daden!

Meer informatie
(010) 267 33 59
www.rotterdam.sp.nl

U bent hier