h

Nacht van de Vluchteling

27 mei 2011

Nacht van de Vluchteling

De SP wil haar beste beentje voorzetten tijdens de 'Nacht van de Vluchteling'. In de nacht van 18 op 19 juni wordt er tijdens deze nachtwandeling geld ingezameld voor het goede doel: Medische zorg voor de vluchtelingen in Birma. De wandeling zal 40 kilometer lang zijn en van Rotterdam naar Den Haag lopen.

Banner nacht van de vluchteling

Zowel lokaal als in de Tweede Kamer loopt de SP voorop in de strijd voor goede en eerlijke gezondheidszorg. Ook is de partij een groot voorstander van internationale solidariteit, zoals nu met de Birmezen die verstoken blijven van goede zorg. De SP steunt al jaren de oppositie in Birma en de wereldwijde solidariteitsbeweging tegen het heersend dictatoriale generaalsregime. Stichting Vluchteling zet zich in om de Birmezen te ondersteunen.

Redenen genoeg voor de SP om een bijdrage te leveren aan de 'Nacht van de Vluchteling'. Op initiatief van SP Rotterdam is het het team: 'Socialistische Partij' opgezet met Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen als teamcaptain: “Vele Birmezen zijn de oerwouden in gevlucht om aan dit regime te ontkomen. Zij hebben dringend medische zorg nodig. Vooral kinderen zijn de dupe van deze situatie. Ik steun het initiatief van Stichting Vluchteling van harte en zet daarom letterlijk mijn beste beentje voor tijdens de nacht van de vluchteling. Op deze sportieve manier hoop ik een kleine bijdrage te kunnen leveren aan deze fantastische actie. Ik hoop u ook!”

Daarnaast zullen ook Harre van der Nat (frac­tievoorzitter SP Zuid-Holland), Ineke Palm (voorzitter SP Rotterdam), Arnout Hoekstra (fractievoorzitter SP Vlaardingen), Jola van Dijk (raadslid SP Nijmegen) en diverse andere (bestuurs)leden en ROOD (jong in de SP) deel uitmaken van het team. Uiteraard willen we het team zo groot mogelijk maken dus zoeken we nog mensen die ook voor dit goede doel willen meelopen.

Laten we er een groot succes van maken en zoveel mogelijk geld ophalen voor dit fantastische initiatief!

U kunt hier uw donatie achterlaten om de vluchtelingen te steunen, dit kan al vanaf € euro:
Donatie

Als je ook mee wil lopen of voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Sun van Leeuwen
fractie@rotterdam.sp.nl
010-2673359

U bent hier