h

Solidariteit weer hoog in het vaandel

14 april 2011

Solidariteit weer hoog in het vaandel

De rechtbank heeft 7 april het besluit van burgemeester Aboutaleb over de 1 Mei-demonstratie herroepen. Dat ging over een verbod op het meenemen of dragen van vlaggen of spandoeken. Het verbod op spandoeken en vlaggenstokken voor de 1 Mei-demonstratie is dus vernietigd.

Tijdens de 1 mei demonstratie in 2010 was er onenigheid over het meedragen van stokken om spandoeken en vlaggen de lucht in te houden. Volgens de politie mocht dit niet omdat de stokken als slagwapen gebruikt kunnen worden. Dit resulteerde in een gewelddadig optreden van de aanwezige politie tegen de demonstranten. Volgens het 1-Mei comité is het niet meer dan normaal om tijdens een demonstratie met een stok spandoek en vlag in de lucht te houden. De SP vond net als het comité dat het verbod om spandoeken aan een stok mee te dragen het democratisch recht op demonstratie aantast.

Burgemeester Aboutaleb mag tot 30 mei in beroep gaan. Maar het zal duidelijk zijn, op 1 mei wordt er dit jaar weer gedemonstreerd met solidariteit hoog in het vaandel.

U bent hier