h

Samen de beuk er in!

15 november 2010

Samen de beuk er in!

Zondagmiddag presenteerde het Rotterdamse afdelingsbestuur haar plannen voor het komende jaar. Het concept-afdelingsplan werd aangevuld met een aantal goede ideeën van de leden en vervolgens met algemene stemmen aangenomen. Centraal in het plan staat de strijd voor een socialer Rotterdam waar iedereen meetelt.

Inhoudelijk zijn de belangrijkste speerpunten: armoedebestrijding, achterstallig onderhoud van sociale huurwoningen, kosten van studeren en natuurlijk dat we een halt toeroepen tegen het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen. We moeten elkaar niet de schuld blijven geven, maar samen ten strijde trekken tegen het onrecht wat voortkomt uit de 'ikke, ikke en de rest kan stikke cultuur.'

Dat we deze plannen alleen kunnen uitvoeren wanneer we samen optrekken was een algemeen gedeelde conclusie. Concreet heeft de afdeling zich onder andere ten doel gesteld om voor 2012 een afdeling in Barendrecht te hebben opgericht; moet de hulpdienst in juni op volle kracht werken en zijn ontevreden Rotterdammers georganiseerd om op die manier één vuist te kunnen maken. Maar we zullen niet alleen strijden tegen onrecht en zeggen wat niet goed gaat, we zullen ook met plannen en voorbeelden komen hoe we Rotterdam vooruit gaan helpen. Een voorbeeld hiervan is dat we duurzaamheid en armoedebestrijding aan elkaar gaan koppelen.

Het wordt nu tijd dat we het Rotterdamse motto: "Geen woorden maar daden" ook gestalte gaan geven en ons met volle overtuiging gaan verzetten tegen alle slechte plannen die uit Den Haag en vanuit de Coolsingel over ons heen gestort zullen worden. Dat actievoeren helpt, is dit jaar bewezen door de schoonmakers. Voor hun volhardende strijd kregen zij onlangs in Japan de wereldbeker actievoeren uitgereikt. Ter inspiratie nog een keer het bewijs dat actievoeren helpt.

U bent hier