h

Huurteam levert huurders jaarlijks anderhalf miljoen euro op

25 oktober 2010

Huurteam levert huurders jaarlijks anderhalf miljoen euro op

Het college van B&W wil 144.000 euro bezuinigen op het Huurteam Rotterdam. Dat zou betekenen dat het team feitelijk ophoudt te bestaan. De SP zal bij de behandeling van de begroting 2011 voorstellen om de korting ongedaan te maken. Volgens SP raadslid Leo de Kleijn blijft het team keihard nodig om te hoge huren, achterstallig onderhoud en de praktijken van malafide huisjesmelkers in de particuliere huursector te bestrijden.

Logo huurteam
De afgelopen vijf jaar deed het Huurteam jaarlijks duizend woningopnames. Die leiden tot een huurverlaging van anderhalf miljoen euro. De gemiddelde huurverlaging bedroeg vorig jaar 140 euro per maand, per huurder. De tijdelijke huurverlaging bij onderhoudsklachten was 259 euro gemiddeld per maand, per huurder.

De Kleijn: "Het werk van het huurteam betaalt zichzelf dubbel en dwars terug voor veel Rotterdamse huurders. Er zijn nog duizenden huurders in de stad die elke maand veel te veel voor hun woning moeten neertellen. Of die kampen met achterstallig onderhoud en intussen wel de volle mep aan de huisbaas betalen. Wegbezuinigen van deze voorziening is wat ons betreft onaanvaardbaar."

Wie zelf een huis huurt van een particuliere verhuurder, een te hoge huur betaalt of te maken heeft met achterstallig onderhoud kan kosteloos hier terecht bij het Rotterdamse huurteam.

U bent hier