h

Heliniet! aan de Schaardijk

28 september 2010

Heliniet! aan de Schaardijk

Helinet heeft de deelgemeente Kralingen-Crooswijk verzocht om de bouwvergunning voor een helikopterplatform aan de Schaardijk in te trekken. Daarmee komt een einde aan een soap van vele jaren. Bewoners uit de Esch, Alexanderpolder en de Kralingseveer verzetten zich samen met de SP tegen het onzalige plan om op die plek met herrie en overlastgevende heli's heen en weer te gaan vliegen. Dat het platform in de Esch nu definitief niet doorgaat is een felicitatie waard aan die bewoners.

helinethelicopter met kruis erdoor

Eigenlijk wilde niemand een helikopterplatform op die plek, behalve Helinet, de VVD en vooral burgemeester Opstelten die de zaak wist door te drukken. SP-raadslid Leo de Kleijn noemde te steeds 'filemijden voor de rijken, terwijl bewoners opgezadeld worden met de herrie'.

De Kleijn: "De belangen van een paar krijtpakken met actetassen worden hier duidelijk belangrijker gemaakt dan het belang van de duizenden omwonenden langs de route die last krijgen van de helikopters. De mensen die over van alles en nog wat beslissen zouden juist eens in de file moeten staan of in een vertraagde trein, om na te denken over oplossingen, in plaats van problemen mijden door er overheen te vliegen."

De SP gaat de mensen die zich ingezet hebben voor het platform Heliniet uitnodigen om er gezamenlijk een stukkie taart op te nemen. Dit moet gevierd worden!

Helinet vliegt waarschijnlijk niet
Heliplatform de Esch is filemijden voor de rijken

U bent hier