h

Bezuinig niet op armste Rotterdammers

27 september 2010

Bezuinig niet op armste Rotterdammers

Het college heeft besloten om te gaan bezuinigen op een onderdeel van de bijzondere bijstand; de woonkostenvoorzieningen. Ook is al aangekondigd dat er nog veel meer bezuinigd gaat worden op de bijzondere bijstand en andere maatregelen om de inkomsten van de Rotterdamse minima op te krikken.

Josine StrormannJosine Strörmann, raadslid voor de SP: “Wij zagen dit plukken van de allerarmsten al aankomen en dienden daarom bij de bespreking van de kaderbrief in juni een motie in die als titel had: Geen eurocent minder voor armoedebestrijding. Deze motie haalde toen niet voldoende stemmen, maar we zagen een aantal partijen wel twijfelen…” De SP-fractie vindt het pertinent onjuist om tekorten op de begroting van Rotterdam te verhalen op de armste Rotterdammers. Ouderen met alleen AOW of een AOW-gat, chronisch zieken en gehandicapten, alleenstaande moeders met een (aanvullende) bijstandsuitkering; dit zijn niet de Rotterdammers die zitten te wachten op minder geld.

Afgezien van het financiële probleem waarmee je deze Rotterdammers opzadelt heeft zo’n bezuiniging ook maatschappelijke gevolgen; extra lange wachtrijen bij de schuldhulp van de Kredietbank en ouderen en kinderen die minder ‘mee kunnen doen’ als ze geen extraatje van de gemeente meer krijgen. Josine Strörmann: “De SP zal zich met hand en tand verzetten tegen elke bezuiniging op oudere en jongere Rotterdammers die al op het bittere minimum zitten. Als je een stad wilt hebben waar iedereen mee kan doen, dan moeten mensen daar wel toe in staat gesteld worden. Het huidige armoedebestrijdingsprogramma helpt daar bij: daar moeten we niet aan willen tornen!”

Bij de aanstaande raadsvergadering dient de SP dan ook in een tweeminutendebat een motie in waarin we deze eerste bezuiniging op de woonkostenvoorziening terug draaien.

SP: Bezuinig niet op de allerarmsten

U bent hier