h

Denise Jannah en Maghreb Mania spelen voor Gaza

27 augustus 2010

Denise Jannah en Maghreb Mania spelen voor Gaza

Jazzdiva Denise Jannah, begeleid door de Cubaanse pianist Ramón Valle en een swingend optreden van de Rotterdamse band Maghreb Mania en stadsdichter Jana Beranová zijn de line-up van het Muziek voor Gaza benefietconcert, op 16 september in het WMDC in Rotterdam.

Affiche Muziek voor GazaDe opbrengst van het concert gaat naar Theatre Day Productions, een jeugdtheatergezelschap dat voorstellingen en drama workshops maakt met en voor kinderen in de Gazastrook. De onderwerpen die theaterschrijfster Lubeck en regisseur Jan Willems behandelen gaan over dingen uit het dagelijks leven van de kinderen: de oorzaak van de bezetting, de blokkade, schaarste en geweld. Maar ook over dromen, fantasie en verbeelding.

Het concert wordt georganiseerd door het platform Rotterdam voor Gaza, in samenwerking met United Civilians for Peace (UCP). Tijdens de avond zal presentator Merijn Twaalfhoven live verbinding maken met jonge artiesten in Gaza-stad. Deze ‘Gaza Live(s)’ sessie is onderdeel van de UCP campagne Opengaza.nu die via sociale netwerksites en Skype de blokkade van Gazastrook virtueel doorbreekt.

Platform Rotterdam voor Gaza is een initiatief van maatschappelijke organisaties, kerken en politieke partijen en stimuleert contacten tussen inwoners van Rotterdam en de Gazastrook. Na een succesvolle kunstveiling in 2009, die € 10.000 opbracht voor de El Wafa kliniek in Gaza, presenteert Rotterdam voor Gaza zijn eerste benefietconcert.

Aanvang 19.00 uur, toegang € 15,-
WMDC, Pieter de Hooghweg 125 Reserveren en informatie: info@wmdc.nl of 010 2444516 (ma t/m vrij van 10.00 tot 17.00)

Rotterdam voor Gaza
WMDC

U bent hier