h

“Hoe kan een boot vol medicijnen een boot vol haat en geweld zijn?”

1 juni 2010

“Hoe kan een boot vol medicijnen een boot vol haat en geweld zijn?”

Een delegatie van Rotterdam voor Gaza nam vandaag samen met duizend andere boze Nederlanders. deel aan de demonstratie bij de Israëlische ambassade in Den Haag. Boos en gechokt door de buitengewoon gewelddadige aanval van Israël op de schepen van de Gaza Freedom Flotilla, afgelopen nacht. Bij de bestorming van het schip Mavi Marmara kwamen zeker tien vredesactivisten om het leven en raakten dertig opvarenden gewond. De rechtvaardige actie om de uitgehongerde bevolking van Gaza te steunen is uitgelopen op een drama.

Woordvoerders van het Nederlands Palestina Komitee en de Internationale Socialisten korte speeches. Een woedende Hajo Meijer, oud-bestuurslid van Een Ander Joods geluid, riep op tot een boycot van Israël. Van producten, universiteiten en culturele instellingen.

Ook SP-Kamerlid Krista van Velzen sprak de menigte toe: “Ik ben geschokt. Diep geschokt. En met mij velen.Over het geweld, het meer dan disproportionele geweld waarmee de Pro-Palestina activisten van de Free Gaza Movement zijn geconfronteerd in internationale wateren. Ik ben geschokt over de persconferentie die ik net zag, waarin de woordvoerder van de Israëlische regering sprak over een vloot van haat en geweld en deze activisten voor terroristen uitmaakte. Boten vol met kinderspeelgoed. Boten vol met bouwmaterialen. Boten vol medicijnen. Boten vol hulpgoederen die de Palestijnse bevolking worden onthouden. Hoe kan een boot vol medicijnen een boot vol haat en geweld zijn?”

Rotterdam voor Gaza wil dat minister Verhagen van Buitenlandse Zaken, die de ambassadeur van Israël op het matje heeft geroepen, niet zomaar genoegen neemt met diens uitleg over de aanval op het hulpkonvooi van de Free Gaza Movement. Hij moet directe opheffing van de blokkade en doorgang van de goederen naar Gaza eisen.

Rotterdam voor Gaza is een initiatief van SP Rotterdam, PvdA Rotterdam, GroenLinks Rotterdam, Palestina Komitee Rotterdam, Nederlands Palestina Komitee, Een Ander Joods Geluid, Stichting Palestina, PPMS, Al Awda, Stichting Palestijnse vrouwen in Nederland, Palestijnse Gemeenschap Vlaardingen, Platform Buitenlanders Rijnmond (PBR) en Stichting Diaconaal Centrum Pauluskerk.

Rotterdam voor Gaza eist opheffing blokkade

U bent hier