h

SP steunt protest schooltuingangertjes

14 april 2010

SP steunt protest schooltuingangertjes

Als het aan de deelgemeente Noord ligt gaan de schooltuinen aan de Gordelweg dicht: geen geld, zo luidt het argument. De kinderen van de basisscholen die de tuin gebruiken zijn het daar niet mee eens en protesteerden vanmiddag bij het deelgemeentekantoor. De SP steunt de actie en vroeg al eerder in de raad aandacht voor het probleem van de jonge tuinierders.

schoolkinderen protesteren tegen sluiting schooltuinen

De kinderen die gebruik maken van de educatieve tuinen zijn het niet eens met de sluiting, en dus trokken zij luid zingend 'schooltuin dicht maakt ons niet blij' richting Eudokiaplein om te protesteren. Ondersteund door meesters, juffen en ouders boden zij deelgemeentebestuurder Richard Scalzo een zelfgemaakt spandoek aan. De kinderen vinden het werken in de schooltuin 'leuk' en 'je leert er wat van', en bovendien: 'groente die je zelf hebt verbouwd is veel lekkerder'.

De SP vindt het belangrijk dat (stads)kinderen leren over de kringloop van de natuur waar ons voedsel vandaan komt. Eerder vroeg de partij een debat in de raad aan over het sluiten van de educatieve tuinen. Daar ontmoette woordvoerder Josine Strörmann alleen maar partijen die het belang van schooltuinen onderschrijven... 'maar ja, we gaan er niet over, dat is een taak van de deelgemeente'. Strörmann vindt dat duikgedrag: "Als wij met z'n allen vinden dat schooltuinen belangrijk zijn, dan moet er geld zijn om ze open te houden, linksom of rechtsom."

Schooltuinen moeten open blijven

U bent hier