h

Schooltuinen moeten open blijven

14 januari 2010

Schooltuinen moeten open blijven

De deelgemeentes Hoogvliet en Noord gaan hun schooltuinen sluiten. Naar eigen zeggen omdat er bezuinigd moet worden omdat de deelgemeentes minder geld krijgen van de Coolsingel. “Dit kan nooit de bedoeling zijn,” meent SP-raadslid Josine Strörmann. “Ik wil vandaag een debat in de raad over het belang van natuureducatie aan onze jonge Rotterdammertjes.”

schooltuinOnlangs kondigden de deelgemeentes Hoogvliet en Noord aan dat zij hun educatieve tuinen voor basisschoolkinderen gaan sluiten. Omdat de Coolsingel minder geld in het deelgemeentefonds stopt, zien beide deelgemeentes zich genoodzaakt te bezuinigen. Strörmann: “Ik kan me niet voorstellen dat het de bedoeling is van het college om de tuinen te sluiten. Dit is een van de weinige momenten dat stadskinderen in aanraking komen met de kringloop van de natuur.”

De SP wil dat het stadsnatuur- en dierenwelzijnsbeleid niet door de deelgemeentes wordt bepaald en uitgevoerd. De verschillen in kwaliteit tussen de deelgemeentes zijn enorm.
'Groen' en 'dieren' worden bij het maken van beslissingen aan de Coolsingel 'wel meegenomen', maar of dat goed gebeurt of helemaal niet, hangt af van de welwillendheid van de wethouder en diens ambtenaren. Strörmann: “De SP wil een aparte portefeuille en een aparte tak van dienst voor stadsnatuur en dierenwelzijn en die onderbrengen bij een enthousiaste wethouder.”

U bent hier