h

SP'ers steunen schoonmakers

10 maart 2010

SP'ers steunen schoonmakers

De SP afdeling Rotterdam steunt de acties van de schoonmakers de afgelopen weken van harte. Gisterenmorgen deelden - onder andere - Leo de Kleijn en Theo Coskun in Rotterdam - pamfletten uit aan de treinreizigers om uit te leggen waarom het voertuig viezer is dan normaal: de schoonmakers staken voor respect en beter loon.

Leo de Kleijn en Theo Coskun delen namens de SP solidariteitsflyers uit

In de flyer, die wordt uitgedeeld aan de reiziger, wordt uitgelegd dat de schoonmakers het vervelend vinden voor de reizigers dat treinen en perrons vies zijn, maar dat het water hen aan de lippen staat. SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn: "Zolang opdrachtgevers als de NS weigeren een fatsoenlijk bedrag voor de schoonmaak te betalen, zijn de schoonmakers de dupe. Zij moeten werken tegen wurgcontracten met een laag salaris."

De schoonmakers eisen, naast loonsverhoging en respect voor hun werk, ook de mogelijkheid om Nederlands te leren en te kunnen samenkomen in een personeelsruimte. Geen overdreven eisen, vindt de SP. De Kleijn: "Deze mensen verdienen het minste van het minste aan het werk dat ze doen. Deze mensen willen Nederlands leren, deze mensen willen vooruit. Zo'n wens moet je belonen!"

Schoonmakers staken voor respect en beter loon
www.wijhebbenerschoongenoegvan.nl

U bent hier