h

Schoonmakers staken voor respect en beter loon

16 februari 2010

Schoonmakers staken voor respect en beter loon

Gisterenmiddag trokken tientallen schoonmakers langs diverse kantoorpanden in de stad om te vragen om meer respect en betere arbeidsvoorwaarden. SP-kandidaat voor de raadsverkiezingen en organizer bij FNV Bondgenoten, Said Afalah, liep voorop in de demonstratie.

De schoonmakers zijn het beu: de bazen sluiten wurgcontracten af met de opdrachtgevers en de werknemers mogen proberen aan de voorwaarden te voldoen: dat betekent harder werken voor lonen die toch al niet hoog zijn. De schoonmakers hebben er schoon genoeg van en eisen loonsverhoging. Afalah: "Het werk wordt zwaarder en ontmoet weinig waardering. Dat moet anders."

Said Afalag achter het spandoek van de schoonmakers

De tocht ging vanaf het Centraal Station via een tussenstop op de trappen van het Beursgebouw richting het Erasmus Medisch Centrum. Niemand van het Beursgebouw wenste de schoonmakers te ontvangen maar dat was anders in het ziekenhuis. In de centrale hal ontvouwden de demonstranten een deel een enorm spandoek, gemaakt van aan elkaar genaaide poetsdoeken met daarop steunbetuigingen. Afalah: "Het is de bedoeling dat dit de grootste schoonmaaklap ter wereld wordt. Met het halen van het Guiness Book of Records kunnen we ons protest kracht bijzetten.

demonstranten ontrollen een mega-spandoek

doek SP-Kamerlid Paul UlenbeltEind januari betuigden deelnemers aan het XVIde SP-congres steun aan de acties van de schoonmakers. De poetsdoek van SP-Kamerlid Paul Ulenbelt en die van vele anderen zijn inmiddels onderdeel van de lappendeken.

Lees de biografie van Said Afalah
Lees meer over de actie Schoon Genoeg!

U bent hier