h

'Onvoorstelbaar: weer dezelfde fouten bij Blunderput'

17 maart 2010

'Onvoorstelbaar: weer dezelfde fouten bij Blunderput'

“Er is niets geleerd van de vorige onderzoeken naar de fouten die zijn gemaakt bij het bouwen van de Museumparkgarage, en dat is onvoorstelbaar,” zo stelde SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn. Gisteren debatteerde de raad opnieuw over de zogenaamde Blunderput, die steeds weer duurder wordt.

Het aanvullende onderzoek naar de oplopende kosten voor het bouwen van de Museumparkgarage bevestigde wat de enquetecommissie in 2007 ook al concludeerde: er is niet kritisch naar het ontwerp gekeken, de risicoanalyse van het project was gebrekkig en de 'post onvoorzien' was te krap. De Kleijn: “De conclusies uit 2007 waren bedoeld als wake up call, maar alle verantwoordelijken zijn opnieuw in slaap gesukkeld.”

Het onlangs verschenen rapport roept weer nieuwe vragen op waarom de kosten van de garage opnieuw zijn gestegen met 5 miljoen euro. De SP steunde dan ook een motie voor verder onderzoek, zoals naar de rol van Structon, de technisch ontwerpers van de garage en de rol van de gemeentelijke dienst Middelen en Control, die financieel een oog in het zeil had moeten houden.

PvdA-wethouder Hans Vervat wist dat hij bij z'n aantreden een lastig dossier zou erven van zijn voorgangers. Daarom had hij er extra bovenop moeten zitten om ervoor te zorgen dat de garage niet nog eens duurder zou worden. Dat gebeurde niet, maar hij overleefde een door de SP ingediende motie van wantrouwen.

Wethouder Vervat moet opstappen om Blunderput

U bent hier