h

Theo Coşkun: “Jongeren geen stelletje criminelen”

20 februari 2010

Theo Coşkun: “Jongeren geen stelletje criminelen”

SP-fractievoorzitter Theo Coşkun wil “perspectief bieden aan jongeren, in plaats van ze alleen maar te bestempelen als een stelletje criminelen.”

Theo CoskunTheo Coşkun stond woensdag tegenover de PvdA, Leefbaar Rotterdam en de VVD. Zij waren uitgenodigd door een groep studenten beveiliging, veiligheid & vakmanschap van het Zadkine.

Je zou denken dat zulke studenten wel van de stoere veiligheidspraat van rechtse partijen houden, maar Coşkun wist door helder, duidelijk, maar vooral eerlijk te zijn een aantal jongeren te enthousiasmeren voor de SP: “Rotterdam moet socialer. Jongeren moeten niet meer gezien worden als potentiële criminelen, maar ze moeten juist de ruimte krijgen. Wij willen niet, zoals Leefbaar wel wil, 40 miljoen euro wegstelen uit jongerencentra, buurthuizen enzovoort om dat vervolgens in politie te steken.” De SP is ook tegen de landelijke bezuinigingen op de politie, maar is niet bereid om dat te compenseren met Rotterdams geld voor projecten die onveiligheid juist voorkómen.

U bent hier